Combivar - návod k obsluze

Stačí vložit ingredience, zvolit jeden z 18 přednastavených programů a Combivar© již zařídí vše za Vás. Pracuje tiše, bez zápachu a jídla jsou chutná. V krátkém čase a bez námahy uvaříte všechny druhy hlavních chodů, příloh i moučníků.

Přílohy (hranolky, krokety, brambory, těstoviny, růže, zelenina, knedlíky...) smažené pokrmy (květák, brokolice, řízky, rybí filé, smažené sýry, cuketa, karbanátky, smažená vajíčka, omeleta...), pyré, nákypy a nádivky (francouzské brambory, šunkafleky, velikonoční nádivka, rýžový nákyp, zeleninové a masové nákypy, rizoto, puding...), zeleninové a luštěninové pokrmy (uvítají nejen vegetariáni), masa (steaky, ryby, kuřecí, vepřové, hovězí, skopové, zvěřina...), polévky (vývary, krémové), omáčky, guláše, cereálie (jáhlové kaše, krupicové kaše, pohankové kaše...), moučníky (koblihy, bavorské vdolečky, perník, makovec, lité buchty...), příprava domácích jogurtů, sýrů a marmelád.

MULTICOOK

Program, který zcela přizpůsobíte svým individuálním potřebám, využijete pro každodenní vaření = můžete libovolně regulovat výši teploty od 30°C do 180°C a délku času od 1 minuty do 24 hodin.

VAŘENÍ V PÁŘE

(zastoupí parní hrnec), které je nejzdravějším způsobem přípravy pokrmů. Nedochází ke ztrátě vitamínů ani živin. Potraviny jsou vařeny rovnoměrně a bez tuku! Různé složky pokrmu jsou připravovány současně, což šetří Váš čas i peníze a kompletní hlavní chod je připraven během chvilky.

TLAKOVÉ VAŘENÍ

Pokrm vařen za vyššího tlaku, než je normální atmosferický tlak a za kratší dobu. Kratší doba vaření zamezuje ztrátě chuti a nutričních hodnot. Všechny chutě se v uzavřeném prosotru dokonale prolnou a zůstanou obsaženy v pokrmu. Další výhodou je malá spotřeba tuku a nízký úbytek vody během vaření, protože dochází jen k malému odpařování. Pokrm v nádobě se nepřipaluje díky nepřilnavému keramickému povrchu BIOPAN©. Příprava jídla v tlakovém hrnci tak bývá doporučována i pro dětskou a veganskou stravu, protože je považována za zdravější a šetrnější. Vaření v tlakovém hrnci se stává opět moderní záležitostí - úspora času a energie, zdravější a chutnější výsledek a odpadla starost o bezpečí.

Kompletní návod k obsluzeu ve formátu PDF je ke stažení k dispozici zde.